Иран е най-вероятният поръчител на акцията с отвличането на кораба Galaxy

...
Иран е най-вероятният поръчител на акцията с отвличането на кораба Galaxy
Коментари Харесай

Иран е най-вероятният поръчител на отвличането на Galaxy Leader, иска скок в цените на нефта

Иран е най-вероятният гарант на акцията с отвличането на кораба Galaxy Leader в Червено море, заяви пред Нова телевизия арабистът проф. Владимир Чуков по повод кризата с отвлечения транспортен съд с българи на борда. 

На кораба работят двама българи - капитанът и старши помощник-капитанът. Проф. Чуков е на мнение, че офанзивата има политическа и стратегическа цел - Иран желае да се покачат цените на нефта. След този случай цените на застраховките на международните осигурителни компании за тези танкери ще скочат.

" Този транспортен съд се нападна, с цел да се осъществя така наречен " втори помощен фронт ". Актът има и стратегическо значение. Иран желае да се покачат цените на нефта. През Суецкия канал минава към 12% от международната търговия. След този терористичен акт се сещате какви ще бъдат застраховките за корабите и танкерите, носещи всекидневно над 6 милиона барела петрол ", изясни проф. Чуков.

Според него няма по какъв начин България сама да излезе от обстановката, а би трябвало със своите сътрудници би трябвало да се опита да влезе в контакт не толкоз с похитителите, колкото с поръчителите на тази акция – Иран. Проф. Чуков уточни, че основната цел на офанзивата по кораба е да се ускори натискът върху Израел, с цел да приключи военните си дейности в Газа.

" Хутите обясниха, че тези интервенции ще продължат, до момента в който продължава и интервенцията в Газа. Вероятно корабите ще бъдат арестувани до преустановяване на огъня, допускам, че и хората. Споменаха, че акциите не са ориентирани към трети страни, а просто упорстват третите страни да се откажат ", съобщи Чуков.

Друга допустима причина за отвличането на плавателния съд е, че той е благосъстоятелност на английска компания, притежавана от един доста добре прочут в България израелски корабен магнат – Ейбрахам Унгар. Той е непосредствен другар на с министъра на защитата на Израел Йов Галант, изясни Владимир Чуков. 

" Ейбрахам Унгар дава работа на доста български моряци. Спонсор е на Военноморското учебно заведение във Варна. Много от хората, които приключват това висше образователно заведение намират своята реализация в корабите на Унгар ", сподели той. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР